Henrik Voldmester

 

Om sit arbejde siger han selv:

”Der findes mange forskellige slags kunstnere. Nogle har en meget filosofisk tilgang til det at frembringe kunstværker, men selv er jeg som billedhugger en ”tingfremstiller”, der har valgt at forholde mig lidt naivt til den kunstneriske proces.

Som den slags billedhugger jeg er, skal man være en habil håndværker, som kender sine værktøjer til bunds så mejsler, hamre, knive, og hvad jeg ellers har brugt af værktøjer, bliver til tankens forlængelse, så det man tænker, sker næsten af sig selv, fordi hånden automatisk tager fat i det rigtige værktøj og udfører det, man havde i tankerne.

Når jeg siger, at jeg arbejder med en skulptur passer det faktisk ikke. Jeg leger! Jeg fabulere og digter historier, mens skulpturen vokser frem og bliver mere og mere tydelig og får personlighed, ”snakker” jeg med den for at finde ud af hvem og hvad den er, så hvis jeg ikke kan få en meningsfuld samtale med den, har den ikke liv, og så må jeg opgive den.

I den kreative proces forsøger jeg at bibeholde skitsens friskhed i den færdige skulptur, så jeg foretrækker at udtrykket står med en rå forarbejdning og en levende overflade frem for at skulpturen bliver for ”pæn” og ”parfumeret”.

Jeg tror ikke, at jeg ændre verden med mine arbejder, men jeg håber, at mine skulpturer er med til at sprede lidt glæde og positivisme omkring sig.”

 

Henrik Voldmester udstiller på Karolines Hus i perioden 30.06.18 – 12.08.18. Læs mere her