Jørn Erik Nielsen

Jeg er uddannet lærer med linjefag i billedkunst ved Hjørring Seminarium.

Mit kunstnervirke startede så småt, da jeg startede på skulpturholdet ved Hjørring Kunstskole i 2001. Jeg har efterfølgende deltaget i skulpturforløb på Aarhus Kunstakademi samt hos Thomas Anderson, Skulpturskolen.

Jeg havde min første udstilling i 2005, og har efterfølgende deltaget ved flere sensorerede og inviterede udstillinger i Danmak og udlandet. Den første gang jeg deltog i en sensoreret udstilling var i 2006 ved Nye Signaler, Frederikshavn Kunstmuseum. I år blev jeg igen inviteret ti at udstille på Frederikshavn Kunstmuseum i forbindelse med Frederikshavn 200 års jubilæum som købstad.

Min passion inden for kunsten er især det tredimensionnele billedsprog. Jeg er fascineret af arbejdet med ler, hvor jeg omdanner leret til abstrakte og finurlige skulpturer i raku, stentøj eller støbning i bronze. Skulpturerne er tilvirket efter de klassiske principper med et moderne og nutidigt tilsnit.

Jeg bliver inspireret af naturen, kulturen og det jeg ser og oplever i hverdagen. Jeg bliver facineret af kroppens dynamik, den maskuline kraft og den feminine energi og ynde. Skulpturerne, hvor mennesket er i fokus, får ofte et mytologisk, filosofisk eller psykologisk udtryk spædet med nordjysk humor.

Tom Jørgensen, Kunstanmelder skriver i 101 kunstner 2012: Jørn Erik Nielsen bruger menneskekroppen til at udtrykke det indre liv, der bestemmer, hvordan vi agerer fysisk: om vi hviler i os selv, om vi er frustrerede, angste, usikre, forelskede, nysgerrige, ekstatiske.