Jytte Lysgaard

Jytte Lysgaard skaber smukke fade, vaser skåle og krukker.  Og hvor god en fornemmelse er det ikke at anrette frugter på et fad, der er æstetisk, sanseligt og godt for øjnene?

Syntesen af funktionalitet og æstetiker noget japanerne har kultiveret til perfektion. Det er også herfra Raku-teknikken er opstået.

Denne teknisk uhyre vanskelige proces, hvor man aldrig kan være helt sikker på slutresultatet, er blevet et af Jytte Lysgaards kendetegn som keramiker.

Formerne er som taget ud af Vilhelm Lundstrøms fra dennes klassiske periode. Vaser skåle og krukker i geometriske former med et elegant og dynamisk spil mellem det konkave og det konvekse og mellem masse og tomrum. De fleste af objekterne er cirkelrunde, ovale eller kegleformede, M´men Jytte Lysgaard skaber også smukke halvmåneformede skåle, der minder om både.

Jytte Lysgaards farver er et kapitel for sig. De kan være utroligt lysende med et perlemorsskær i turkise, smaragdgrønne og ultramarine toner, der gør dem næsten orientalske. Men de kan også ligne farven på de objekter , vi finder i Nationalmuseets oldtidssamling. Objekter med dybe sortbrune nuancer passende til Nordens vinterkolde klima.