Agnieszka Podczarska

Agnieszka Podczarska er født i 1973 i Polen. Er opvokset i industribyen Bydgoszcz, hvor hendes forældre stadig bor.  Hun er uddannet magister i Polsk kultur fra universitetet i Poznan.

Agnieszka var i flere år tilknyttet et alternativt teater Studio Czyczkowy”. svarende til det danske teater ”Odin Teatret ”.

Arbejdet i træ udspringer fra en interesse for Polsk folkemusik og landsbykulturen.

For ti år siden startede Agnieszka med at realisere en drøm om selv at bygge et instrument

En drejelira- lira korbowa. Denne proces skabte interessen for at arbejde i træ.

Når træ tager form, bliver det noget specielt, giver lyd fra sig, begynder at tale.

Nu bor og arbejder Agnieszka på Råkilde camping, på den lille ø Fur. Her kan kreativiteten rigtig udfolde sig. Her maler hun og laver træskulpturer, store og små.

De små skulpturer er skabt på de mange gåture på stranden, med dens tæppe af småkviste og grene med deres fantastiske former, skabt af solen, vinden og fjorden. Hun er meget imponeret af denne naturskabte kunst på ”strand galleriet”. Hun begyndte at samle grenene og tænkte: ” Hvem gemmer sig i denne gren? Johnny Walker? Marilyn Monroe? eller en heks”?  Det er vigtigt at finde personen i grenen og med små ændringer med kniven få personen frem, som ved et trylleslag. Selvfølgelig stiliseret og ofte karikeret. Humor og fantasi præger de små (30 – 40 cm) grenfigurer som er blevet personificeret i Agnieszka`s hænder.

Som de taler til mig, håber jeg, at de vil tale til dig. Jeg glæder mig derfor meget til, at du kommer til udstillingen af små magiske personer, skabt af træerne, fjorden, sandet og solen.&lt

 

[wpbgallery id=325]