Bodil Schmidt

Bodil Schmidt er uddannet billedkunstner fra Århus Kunstakademi i 2006 og har siden udstillet i flere gallerier, gruppesammenhænge og kunstforeninger rundt om i landet. Selv har hun bopæl i Skive Kommune.

Bodil Schmidt debuterede på Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i Tistrup i 2003 med installationskunst. Men de seneste år har hun koncentreret sig mest om maleriet.

I 2009 fik Bodil Schmidt prisen som Årets Kunstner i Skive – med et Limfjordsmotiv, hvor lyset glimter i små bølger der skyller ind over sten i vandkanten. Maleriet hænger nu på Skive Kommune.

Bodil Schmidt henter sine motiver i naturen. I en periode har det været blomster, hun har fordybet sig i. Siden har hun også arbejdet med bla. vand som motiv.

Ud over at Bodil Schmidts maleri rummer simpel naturfascination, så er billederne fyldt med symbolik. Det handler om at ”se det store i det små” – at se livets gang i årets gang. At male og beskrive den gentagelse og rytme der er i sommer – efterår – vinter – forår – og sommer igen.

Bodil Schmidts malerier er fyldt med kontraster som: lys – mørke, liv – død, vinter – sommer. Hun bruger mørket til at give lyset modspil – og lyset til at give maleriet liv.

Bodil Schmidt betegnes som ”supernaturalist”. Hun gengiver naturen næsten fotografisk. Men med sin egen sanselighed. Hun er særligt optaget af lyset, som kan give billederne et impressionistisk præg.

I sine natur-malerier undgår Bodil Schmidt bevidst at være en ”intellektuel” kunstner. For hende giver det enkle, simple og ordløse ofte de største oplevelser.Og hun inviterer beskueren til en natur-sanseoplevelse, hvor det kun handler om at være til stede i naturen – i nuet – i livet.

Bodil Schmidt udstiller løbende flere steder i landet i gallerier og kunstforeninger.

Læs mere om Bodil på www.bodilschmidt.dk

[wpbgallery id=422]