Ellen Bye Jensen

Landskaber fra Fur

Willumsen, Van Gogh og Olivia Holm Møller bliver nævnt når man skal finde rødder og slægtskab med Ellen Bye Jensens kunst, og rigtigt er det da også, at disse ligesom Bye Jensen lader farverne i deres landskaber gløde ekspressivt, og nogle af Van Gogh´s billeder har også et linjespil, der kan minde om. Men alligevel synes man knapt sammenligningerne holder udover et ekspressivt udtryk.

<p>Ellen Bye Jensen er sin egen, og landskaberne er hentet fra bl.a. Fur hvor hendes dramatiske linjespil ikke er langt fra virkeligheden. Farverne har blot  fået en anelse mere – måske snarere: ”farvekraft af helvede til..” som Jens Søndergaard sagde. Dramatikken udspringer måske i virkeligheden allermest af fladernes opdeling i klare former, og her er det snarere en Gauguin man kommer til at tænke på. Hvis man så kigger på Ellen Bye Jensens portrætter, bliver det endnu mere nærliggende.

Men hvorfor al denne søgen efter nogen at ligne, når nu hendes billeder hviler så godt i sig selv og i virkeligheden blot fortæller hvordan det føles at være netop dér, denne dag og med dette vejr….

Det gør de til gengæld overbevisende !!

Læs mere om Ellen på ellenbyejensen.dk

[wpbgallery id=455]