Erna Møller

Igennem de sidste 8 år har Erna Møller fra Ribe leget med og arbejdet  hårdt på at finde de hemmeligheder i glasset, som giver de udtryk som  hun har lyst til at dele med andre. Erna har bl.a. været meget optaget  af *saggingen og fået fremstillet meget spændende saggede skåle i helt  sin egen stil. De seneste år er også blevet brugt på at lave store  farvestrålende figurer og blive klogere på støbningens mysterier. Erna  har købt Hans tavsens hus i Ribe, hvor man har rig muligheder for at  studere hendes arbejde og leg med glasset. Bl.a lavede hun  Landdistriktprisen 2012, som blev uddelt af minister Carsten Jensen.

EM er født i 1955 og uddannet lærer fra Ribe seminarium i 1988 med  linje fag i bl.a. billedkunst og håndarbejde, og har i de sidste 20 år  undervist i utallige kreative fag som tegning, silkemaling, dragesyning  etc. og i de senere år i glasfremstilling.

*Sagging er en metode, hvor man ikke bruger en form, men lader glasset,  som allerede er brændt en gang med et eller andet design, flyde frit  fra en hul, som står på nogle søjler. Der er intet, der stopper det, så  man skal være der, når glasset rammer ovnbunden og åbne ovnen, så  temperaturen falder til ca. 550 grader og glasset ikke længere flyder.  Derefter skal glasset afspændes efter størrelse og tykkelse. Glasset har  så form som en slags hat, der er blank på begge sider, og motivet er  blevet trukket fra tykt glas til tyndere glas. Man skærer så og banker  kanten af og sliber den evt.

Læs mere på www.ribeglas.dk

[wpbgallery id=487]