Margrethe Christensen

Hvor svært kan det være? Det var det spørgsmål, der var starten til mit liv som maler. Vi manglede et maleri i vores spisestue! Det var i sommeren 2001 og siden har det ene maleri afløst det andet. Alle malerier er olie på lærred.

Det er altid kvinder, jeg maler. Oftest kraftige kvinder som også fylder ud over lærredet. Jeg er fascineret af at male skikkelser, der udtrykker kropssprog, sjæl og stemning. Nogle gange meget fremtrædende, andre gange mere diffust. Gennem mine frodige kvindefigurer, forsøger jeg at bryde normen for skønhed og perfektionisme.

Tom Jørgensen skrev:
I malerierne bliver kvindekroppen forvandlet til et både kompliceret, elegant og dynamisk spil mellem linjer og flader med farven som det bærende og skabende element. Farven deler lærredet op i forskellige farveplaner, hvor modsætningen mellem figuren og rummet stort set  ophæves.

Nogle ser farverne i mine billeder, andre formen og andre igen ser mit motiv som grimme kroppe, fordi "grimt" står i modsætning til “det pæne og perfekte”, der for de fleste er det slanke. Jeg føler mig tiltrukket af det, som i andres øjne ikke er billedskønt og fuldendt – og hvem afgør, hvad der er perfekt?

[wpbgallery id=662]