Ole Mejer

Autodidakt skulptør, tegner og forfatter

Fortæller om sit arbejde:
Mine skulpturer er vel nærmest et forsøg på at fortælle historier. Ved at benytte en kunstnerisk vinkel i mine formuleringer, har jeg mulighed for uden betænkeligheder at bevæge mig rundt om et hvilket som helst emne, på helt egne præmisser. På trods af denne totale frihed, skal skulpturen virke troværdig. Uanset skulpturens udformning skal beskueren helst føle eller overbevises om, at det er et mere eller mindre genkendeligt billede på et eller andet virkeligt eksisterende objekt eller problem.

Skulpturerne er meningstilkendegivelser, som ikke giver konkrete svar og anvisninger. Som tilskuer har man lov til at sige fra, men jeg har mest oplevet publikum interesseret, nysgerrig og undrende. Det er morsomt og dejligt og giver mig gode oplevelser.

Jeg har aldrig foregøglet mig selv, at mine skulpturer er altfavnende eller udtømmende sandheder. De er vel nærmest at betragte som et forsøg på at fortælle en historie eller lave et essay, om man vil. Ved at benytte en kunstnerisk vinkel i mine formuleringer, har jeg ret til – uden betænkeligheder, at bevæge mig rundt om et hvilket som helst emne, på helt egne præmisser. Måske har jeg oven i købet pligt til det, når jeg vælger at udstille offentligt.

[wpbgallery id=731]