Poul Christensen

Poul Christensen fortæller:
”I de unge år tegnede og malede jeg meget. Det startede under mine ferier hos min onkel, som var ivrig maler. Hvad skulle man sætte en knægt til, andet end at tegne- og senere male. Han lærte mig at se perspektivet, lyset og mørket. Stort set grundlaget for at male: at se.
Jeg malede indtil 1969, hvor jeg af arbejdsmæssige udfordringer var nødsaget til at stoppe. Så selvom lysten til at male var der, var tiden der ikke. Dog har jeg i tidens løb tegnet små skitser, som jeg ofte gør brug af, men kun til at lede mig ud i naturen for at mærke området. Så alle mine billeder er inspirationer fra Han Herred, men kunne ligeså godt være fra et andet sted.

Nu hvor tiden er til det, har jeg taget maleriet op igen og har i anden omgang malet i ca. 10 år.

Jeg startede med et weekend kursus på Samsø Kunstskole. Jeg maler landskabet, ikke helt som jeg ser det, mere mine fornemmelser for området, lyset og farverne. Alle billeder er akryl på lærred lagt på med spartel. Mange tynde lag så det fremstår med lidt struktur.”

Poul Christensen er en meget eftertragtet landskabsmaler. Hans fortolkninger af de danske landskaber er unikke og derfor meget efterspurgte. Stille og roligt har han opbygget et navn, et brand, som de fleste er bevidste om.

[wpbgallery id=749]