Ruth Nielsen

Jeg er uddannet folkeskolelærer med linjefag i bl. a. billedkunst og har løbende videre uddannet mig i faget. Desuden jeg har deltaget i forskellige kurser på Århus Kunstakademi og hos forskellige kunstnere.

I de senere år har jeg fortrinsvis malet billeder med udgangspunkt i den vestjydske natur og billeder af gamle huse, gader og porte, som jeg har set på rejser.

Himlen, vandet og naturen her i Vestjylland og især omkring Limfjorden er i stadig forandring og en kilde til evig inspiration. Spejlingerne i vandet, himlens og skyernes farvespil, klithedens dæmpede farver og barken på træerne er nogle af de ting, der optager mig i mine natur billeder.

På mine rejser er jeg fascineret af de ”hvide” huse, forvitringerne, forfaldet, porte, døre og smøger. Det er nok lidt tanken om, hvad der gemmer sig bag den faldefærdige port, i de lukkede huse eller om hjørnet i smøgen. Samtidig er det spændende at arbejde med alle de nuancer i murene, som forfaldet og skyggerne  skaber.

Jeg har udstillet i forskellige kunstforeninger (fortrinsvis i Midt- og Vestjylland), i banker og fået antaget på Kunstforeningen Limfjordens censurerede udstilling et par gange.

 

[wpbgallery id=953]