Lone Boe Nielsen

Født 1961 autodidakt billedkunstner

Naturen fascinerer mig enormt – både farvespektret og dyrelivet. På afstand byder naturen på alle de smukke gråtoner, men går man helt tæt på og tager en bille op i hånden eller plukker en blomst, så toner de stærke og klare farver ofte frem.
Jeg bor og arbejder på vores landsted med tilhørende 8 tdr land jord. Her har de vilde planter fået lov til at slå sig løs, der er lavet kvasbunker, insekthotel og plantet frugthave – det har altsammen resulteret i et rigt dyreliv.
I sommerhalvåret arbejder jeg i mit udendørs atelier, primitivt men med et fantastisk lys og tæt på naturen.

“Ved første øjekast ser man et dekorativt, abstrakt maleri i naturens farver: nuancer af brunlige jordfarvet, frisk- og vissengrønne vækster og himlens blålige skær. Men som i et fikserbillede dukker der ved nærmere eftersyn små naturalistiske elementer frem hist og her. Et ugleøje, en rævesnude, en fugl, et insekt og måske et rådyrhoved.
Når først man som beskuer har fået kig på nogle af detaljerne, går der sport i det. Maleriets overflade gennemses intenst og nysgerrigt. Man skulle jo helst ikke gå glip af noget. Det hele er komponeret og organiseret på fremragende vis, så dette tilsyneladende kaos af naturglimt alligevel udgør et beroligende kosmos – naturens egen harmoni. Derfor virker malerierne på én gang uoverskuelige med myriader af motiver, der ustandseligt dukker frem, og samtidig harmoniske og behagelige at se på som et stykke natur, der er kommet i derfor.”

Cand. mag. Frank Weber, kunsthistoriker