Poul Christensen

Poul Christensen er en meget eftertragtet landskabsmaler. Hans fortolkninger af de danske landskaber er unikke og derfor meget efterspurgte.

Stille og roligt har PC opbygget et navn, et brand, som de fleste er bevidste om.

Vi er derfor meget glade for at kunne præsentere netop Poul Christensen her i sommer.

 

Poul Christensen

”Typisk Nordjyde” – det var min første reaktion, da jeg så Poul Christensens billeder. Farverne, horisonten, eller de høje himler? Jeg ved det ikke, – eller måske blot det umiskendelige slægtskab med Svend Engelund

I hvert fald følte jeg mig dejligt hjemme i de ligefremme, ukunstlede landskaber. Måske overfortolker jeg, men indeni følte jeg en rar genkendelse af det specielle ”vendelboske” lune, hvor der bestemt ikke er plads til store armbevægelser eller vidtløftige udtalelser.

Men selv om landskaberne er ligefremme, er de bestemt ikke simple. Poul Christensens maleteknik er ganske raffineret med spatel og akrylfarver bygger han, i tynde lag ovenpå hinanden, levende og vibrerende farveflader. Foruden det store liv teknikken giver fladerne, betyder det også at billederne får en dejlig fylde og krop, så får jeg en dejlig lyst til at berøre lærredet.

Juni 2013, Flemming Damskov, redaktør VISVA

Poul Christensen fortæller:

I de unge år tegnede og malede jeg meget. Det startede under mine ferier hos min onkel, som var ivrig maler. Hvad skulle man sætte en knægt til, andet end at tegne- og senere male. Han lærte mig at se perspektivet, lyset og mørket. Stort set grundlaget for at male: at se.

Jeg malede indtil 1969, hvor jeg af arbejdsmæssige udfordringer var nødsaget til at stoppe. Så selvom lysten til at male var der, var tiden der ikke. Dog har jeg i tidens løb tegnet små skitser, som jeg ofte gør brug af, men kun til at lede mig ud i naturen for at mærke området. Så alle mine billeder er inspirationer fra Han Herred, men kunne ligeså godt være fra et andet sted.

Nu hvor tiden er til det, har jeg taget maleriet op igen og har i anden omgang malet i ca. 10 år.

Jeg startede med et weekend kursus på Samsø Kunstskole. Jeg maler landskabet, ikke helt som jeg ser det, mere mine fornemmelser for området, lyset og farverne. Alle billeder er akryl på lærred lagt på med spartel. Mange tynde lag så det fremstår med lidt struktur.”