Sten Børsting

Sten Børsting (født 1946) er autodidakt keramiker, har solgt værker til bl.a. Designmuseum Danmark og Statens Kunstfond. Han har udstillet på utallige museer og gallerier i Danmark og udlandet.

I de sidste tyve år har han været fascineret af lagene bag det, vi ser. Han har rejst verden rundt for at studere disse lag og forsøger at indarbejde dem i sit keramiske arbejde. En egyptisk dør, en japansk brændestabel, en skrifts karakter, en forvokset sten … disse og mange flere har fundet vej ind i hans arbejde.

Sten Børsting fortæller:

Vi ser forskellige ting, når vi betragter et objekt: tekstur, farve, overflade, strukturer sammenhæng. Disse elementer er det, som fanger mit øje, om jeg betragter en gammel etnografisk samling eller besøger et nyt sted.

Jeg brænder nogle af mine brikker i en elektronisk styret ovn. Det giver mig kontrol. Men der er andre måder. Rakubrænding tilføjer en ny dimension. Den brændeovns soda-fyring brænder leret og den endelige at soda-smelte ændrer det. Fire forskellige keramikere kan fyre hele dagen og hele natten og opnå et uinteressant resultat. Eller et sublimt resultat. Samarbejde på standpladsen gør hele forskellen. Den gensidige inspiration – det at give og tage.”