Susanne Moeskjær

Kort tekst om min indgangsvinkel til mit keramiske arbejde:

“Jeg er inspireret af Vesterhavet, hvor jeg er kommet hele mit liv: Den råhed og renhed der er i linjerne i den storslåede natur. Det er det, der har fået lov at stå, når alt er skrællet ind til det basale.”

Værkerne er håndmodelleret ud fra skitser lavet fra naturens linjer: som havets bølger, strandens bugten, klitternes overflade eller genstande, som SM finder og bruger i et andet størrelses forhold eller i en alternativ kontekst. Derefter bankes formerne stramme, så overfladens form og sanselighed er spændt til det yderste, men samtidig optræder menneskelig og imødekommende.

SM arbejder skulpturelt i et keramisk univers. Værker strækkerne sig fra de organiske bløde former og frem mod det mekaniske, industrielle formsprog som modpol. Udtrykket leger med kontraster, hvor den glatte overflade kan bevæge sig over i organiske bølger eller skarpe flader.

Med lineære dekorationer eller glasuren som sidste punktum, fåes kontrasterne frem, hvorved formens styrke og renhed understreges til dynamik!