Trine Fenger Guld

Trine Guld, billedhugger og keramiker. Bor og arbejder i Ebeltoft.

Medlem af KKart, Syddjurskunstnerne, Dansk Billedhuggersamfund, Kunstnergruppen Dyreliv

Leret er hendes fortrukne materiale, men hun benytter også  gips, glas, beton, bronze og andre materialer alt efter, hvad der egner sig bedst til værket. Arbejdsmetoden er intuitiv og procesorienteret. Der arbejdes mere ud fra ønsket om at afdække end at opfinde. TG har selvfølgelig som regel en ide om, hvor hun vil hen, men  forsøger at holde processen åben indtil der viser sig noget, der er bedre, end det man kan tænke mig til. TG arbejder groft og spontant, og ønsker at det færdige resultat har spor af redskaber og hænder.

Materialet jeg benytter er en væsentlig samarbejdspartner. Jeg prøver at respektere og samarbejde med de naturkræfter og muligheder, der er indlejret i materialerne. Ofte får jeg foræret interessante former og overflader.

Jeg holder meget af at modellere kroppe, både mennesker og dyr. Jeg søger at skulpturen får et eget liv gennem bevægelse, balance og indre sammenhæng.”