Vinni Bakkensen

Vesterhavets poesi kommer til Karolines Hus – galleriet på Fur

Fra lørdag den 4. april til søndag den 7. juni 2020 kan du i Karolines Hus opleve kunstner Vinni Bakkensens malerier, glas og skulpturer, der alle tager deres udgangspunkt i den vilde vestjyske natur.

Karolines Hus lægger rammer til en spændende udstilling i perioden fra den 4. april til søndag den 7. juni. Kunstner Vinni Bakkensen arbejder til dagligt med base i sit galleri og værksted, Galleri V, tæt ved Henne Strand i Vestjylland.

Det er første gang, at hun udstiller på Fur.

– Jeg er selv til stede i Karolines Hus i forbindelse med ferniseringen, lørdag den 4. april fra kl. 14. Alle er velkommen, og jeg fortæller gerne om værkerne og mine tanker bag, udtaler Vinni Bakkensen, som derudover henviser til sin hjemmeside www.galleri-v.dk

En dialog med stenen

Siden 2015 har hun arbejdet som kunstner på fuldtid, og hendes værker, skulpturer i fedtsten, malerier samt glas, har fortolkninger af naturen og stemningen i det vestjyske som primært tema.

– Når jeg former skulpturer af fedtsten, appellerer jeg til sanserne via kombinationen af den rå sten mod den polerede flade eller udtrykker mine refleksioner vedrørende eksistens og samspillet mellem mennesker. I disse værker indgår jeg en dialog med stenen – et samarbejde med naturen. Processerne med at skabe nye værker, er vidt forskellige i de tre materialer, men de færdige værker udgør en samlet enhed og udstråler samhørighed – mit personlige udtryk, fortæller Vinni Bakkensen.

Himlen, havet og lyset

Kunstner og kunsthistoriker Christina Kjelsmark skriver blandt andet om Vinni Bakkensen i opslagsværket “101 KUNSTNERE” 2016 af Tom Jørgensen:

”Vinni fortolker naturen, men også sin indre stemme. Hun er eftertænksom, poetisk, og lever sig dybt ind i de malerier hun skaber, når hun time efter time taler med sine lærreder. Indimellem holder hun en pause fra penslerne, og så former hun en stol! En stol til eftertænksomhed, til ro og tanker. En lille stol på måske 15 centimeter, skabt i fedtsten. “Tag plads på…” er titlen på de uperfekte stole. De har hver sit særpræg, hver sin personlighed. Eller hun reflekterer over livet mens hun former sine fade i glas. Atter er det den vestjyske natur, som lægger farve til. Himlen, havet og lyset. At følge Vinnis kunst vækker følelsen af afdæmpet drama, eftertænksomhed, skrøbelighed og refleksion – som essensen af et liv gengivet på 20×20 cm.”