Hans Feldthaus

Hans Felthaus er født i 1954 i Struer

Hans Felthaus har gennem mange år arbejdet med kunst.

Hans har arbejdet i granit, stål, jern, og senest i bronze.

Gennem årene lavet skulpturer i det offentlige rum samt non figurative skulpturer, kvinde skulpturer og ikke mindst de sjove og finurlige strudse som han er blevet kendt for i hele landet.

Hans sælger sine strudse på udstillinger og fra flere gallerier spredt rundt i hele landet.

En journalist skrev engang: “Hans du har jo opfundet guldægget” – og det var jo sandt, idet disse strudse er blevet meget populære. Hans kan fortsat sælge alle dem det skal være og har svært ved at følge med “fordringen” af gallerierne.

I 2012 valgte Hans at kvitte sit tidligere job for at blive fuldtidskunstner. Det var en god idet. Det har givet ham bedre tid til at udvikle bronzeskulpturerne, så der er efterhånden et stort sortiment at strudse lige fra de langbenede strudse på ca. 80 cm til de helt små strudse lavet i vagtel æg.

Alle strudsene er laver i ægte, ubehandlede æg. De æg der pt. anvendes er strudseæg, emuæg (grønlige æg fra den australske struds), hønseæg, vagtelæg. Endelig laver Hans også “Ægget”. “Ægget” er et strudseæg, der er savet ud som Arne Jacobsens stol Ægget og i stolen sidder en meget stolt, og afslappet struds med benene over kors.

Alle æggene er udfyldt med noget cementlignene masse, hvori han har indstøbt hhv. ben og hoved.

Støbeprocessen begynder med at han former strudsehoved og -hals i ostevoks. Derefter indstøbes dette i en gipsblanding og brændes ud i keramikovn. Derefter smeltes bronzebarren i en digel og det flydende bronze hældes nu i formen. Så slås formen i stykker og og bronzehovedet siceleres. Endelig samles skulpturen som beskrevet ovenfor.

Læs mere om Hans på felthaus.dk

[wpbgallery id=848]