Helle Friis Olsen

Tegner og maler

Jeg har fået undervisning på bla. Århus kunstakademi og Randers kunstskole og udstiller jævnligt.

Puslebillederne har jeg arbejdet med de sidste 10 år. I dem kan jeg i udpræget grad kombinere maleri, tegning og håndværk.

Billederne kan skilles ad – og sættes sammen igen. Det er puslebilleder.

De er lavet af birkefiner med løvsav og fil og malet med oliemaling.

De er lavet af og til det legende menneske i ren glæde over det endeløse virvar af farver og former som omgiver os. Et af de gennemgående temaer er regnskoven/urskoven som udover konkret form og farve, også spiller på fantasien og eventyret.

Puslebillederne opstod ved en tilfældighed som en udløber af maleriet for ca.10 år siden, da jeg uden held havde forsøgt at få vores lokale Randers Regnskovs grønne virvar til at fungere på lærredet. Det slog mig at virvaret kunne skabes ved en sammensætning af små enkelt dele – og så var puslebilledet skabt.

Jeg har siden holdt fast ved udtryksformen, hvor jeg bruger alt det jeg holder mest af, nemlig tegningen, farveglæden, håndværket, og den langsommelige proces. Billedets dobbeltfunktion til både leg/underholdning og beskuelse – er sjov, det giver lidt flere brikker at flytte med.

Stort set alle, uanset alder og køn har et forhold til puslespil, regnskov og mønstre, og det er spændende at sætte det forhold ind i en lidt anden sammenhæng.

Helle Friis Olsen 

Læs mere om Helle på www.friis-olsen.dk

[wpbgallery id=823]