Lars Bruun Andersen

Siden starten af 1970’erne er jeg kommet på Fur sammen med min kone Birthe i hendes forældres sommerhus, som vi overtog i 2004. Lige fra begyndelsen har jeg været fascineret af Furs natur, med den flade sydlige del med de bølgende kornmarker og bakkerne mod nord med de fantastiske molerskrænter.<br />Jeg har altid fotografiapparatet med, når vi går tur, og så tager jeg billeder af solnedgange og skrænterne langs nordstranden.

Det er spændende at følge årstiderne, hvor lysvirkningen på skrænterne ændrer sig, afhængig af hvor solen står. Forår og efterår når solen dårligt nok om til skrænterne på nordstranden, mens den om sommeren giver skrænterne et fantastisk lysskær. Jeg bruger et Minolta analog apparat med en 28-300 mm linse. Så kan jeg zoome ind og tage udsnit af skrænterne. Det giver et helt andet billede end et strandbillede med vand, sand og skrænter. Solnedgange taget med zoom giver også en fantastisk virkning.

For nogle år siden begyndte jeg også at fotografere stenene på stranden, og pludselig så jeg figurer, dyr og andre sjove ting i stenene.

Jeg har besøgt Karolines Hus mange gange, og sidste år syntes vi, at det kunne være spændende, at lave en udstilling. Det har betydet, at når jeg nu går tur på Fur, ser jeg tingene med andre øjne, for at finde nogle gode motiver.

Lars Bruun Andersen bor i Ballerup og arbejder til daglig som kordegn i Glostrup.

[wpbgallery id=632]