Niaz Bayati

Niaz er født i 1961 i Irak af kurdiske forældre og har fra ganske lille altid tegnet, formgivet og interesseret mig for kunst. I 1984 måtte han flygte til Iran på grund af sin modstand mod det irakiske regime. Hans aktive kamp imod overgreb på den kurdiske befolkning betød bl.a., at han blev fængslet mange gange og måtte flygte til Iran i 1985. Han var i Iran i et år 1985, hvoraf han var fængslet i 11 mdr. I 1985 ankom han til Danmark, hvor han har boet lige siden, bortset fra en orlov på otte måneder i 2005-2006, hvor han som led i genopbygningen af Irak underviste på kunstakademiet i Suleimania (Det irakiske Kurdistan).

Her mødte han min skønne kone Avan, der også er underviser og udøvende kunstner. Sammen har de to små døtre Zhalin på 3 år og Lazhward på 10 uger.

Niaz er i dag hvad man kan kalde multikunstner. Han er uddannet ved kunstakademiet i Bagdad. Her afsluttede han studierne, men blev nægtet eksamensbevis og bortvist af politiske årsager. I Danmark har han uddannet sig inden for industrielt design, keramik ig bronze på Kolding Designskole, og taget GIS-kursus på Kunstakademiets Arkitektskole.

Niaz har udstillet adskillige steder i Danmark od udlandet, herunder flere gange i Irak. Han arbejder med skulpturbilleder, tøj-og andet design. Han har bl.a. lavet keramik og malerier til Dronning Margrethe, statsminister Lars Løkke Rasmussen og udenrigsminister Lene Espersen, på bestilling fra den irakiske ambassade.

Undervisning af udenlandske kursister (Kina, Japan, Nepal, Ungarn Balkan mm.) på engelsk; Kursusforløb i Kultur og Dannelse, kunstforståelse.

Han har bl.a. lavet keramik og malerier til Dronning Margrethe, statsminister Lars Løkke Rasmussen og udenrigsminister Lene Espersen, på bestilling fra den irakiske ambassade.

Undervisning af udenlandske kursister (Kina, Japan, Nepal, Ungarn Balkan mm.) på engelsk; Kursusforløb i kultur og dannelse, kunstforståelse.

[wpbgallery id=1004]