Kunstmaleren Egon Denu – 1932 – 2018.
Egon Denu blev født i Mannheim, Tyskland i 1932, hvor han lærte malerfaget. Herefter studerede han musik på konservatoriet i Mannheim, med efterfølgende fire årtiers karriere på jazzscenen – sideløbende med frie studier som kunstmaler.
Egon Denu gjorde det til sit varemærke, at omdanne vraggods fra stranden til kunst. Han malede på træ samlet langs kyster, hvor vand, vind dog vejr over lang tid har
slidt og formet træstykkerne. De fundne træstykker er blevet grundigt renset, og allerede i denne process kunne han se motivet i træet. Det kunne være en knast eller de naturlige huller, som han kunne få noget ud af at male på eller omkring.
Egon Denu malede med oliefarver, og lærte sig selv de teknikker, som de gamle mestre brugte allerede i middelalderen. Han malede med op til ti lag tynde farver ovenpå hinanden, hvilket til sidst giver ekstra lysende farver. Det kaldes lasurteknik, og bliver også brugt af ikonmalerne.
Han var et meget kreativt menneske, som ikke lod sig binde af krigens grå farver. Efter han bosatte sig i København i 1972, udviklede han sig stille og roligt til autodidakt kunstmaler.
Igennem sit mangeårige kunstneriske virke har han udstillet i ind- og udland, bl.a. Kunstnernes Efterårsudstilling, International Art Festival i Zürich, Gentofteudstillingen samt Jahresausstellung Heidelberg.
Stilarten, som Egon Denu anvendte, benævnes som fantastisk realisme, der grænser til surrealisme. Heri kunne han udtrykke sin enorme fantasi med former, farver og motiver fra dagligdagen sammensat på surrealistisk vis.