Kirstine Falk

Jeg er uddannet designer i 2004 i Oslo. Efter et par år i tekstilverdenen stoppede jeg for at male på fuld tid. I 2013 blev jeg mor og samme år stiftede jeg min virksomhed, Kirstine Falk, med fokus på illustrationer i begrænset oplag. 

I dag arbejder jeg med en blanding af maleri, illustrationer og fotografi, med værksted på Godsbanen i Århus C. Jeg bor på Trøjborg i Århus med min mand og datter, og min datter er en inspirationen/model i flere af mine værker.

Materialer til både illustrationer og maleri er en blanding af blyantstreg kombineret med gouache, akryl og collage. Collageelementerne er fotografier, jeg har taget, eller papirstykker, jeg har fundet igennem tiden. 

Med mine illustrationer og malerier bestræber jeg mig på at skabe tankevækkende værker med en åbenhede for fortolkning, så beskueren kan lægge sit eget livs erindring og fortolkning i det.

Jeg tager ofte udgangspunkt i flere foto, som jeg sammensætter i en situation og rekonstruerer en ny virkelighed eller et fantasiunivers med genkendelige facetter. 

I mine seneste værker har jeg arbejdet med naturmotiver og drømmende universer, samt barndom og sommer med stemninger af optimistisk umiddelbar glæde, men også en understrøm af en let vemodig nostalgi. 

Print af Illustrationer er museumskvalitet, printet på en Epson printer på Epson Enchanced mat papir, 192 gram. Der laves kun 100 styk af hver original, og efter tryk bliver de nummereret og signeret.

Mit bidrag til forårsudstillingen hos Karolines Hus 2021 består af originale tegninger, limet print, malerier og fotos.