Lars Ibsen

Man siger om mine ting, at man kan se, at jeg er arkitekt! Det er der måske noget om. Med en arkitektuddannelse i bagagen, har jeg altid interesseret mig for design, struktur, farvesætning, materiale og overflade.

Jeg holder meget af at eksperimentere med formgivning, æstetik og udtryk, og det er en fornøjelse, hver gang det lykkes at ramme det udtryk, jeg gerne vil have. Det sker ikke altid, for eksperimenter er jo også at betræde nye veje og finde vej.
Jeg inspireres ofte af billedkunstnere og skulptører og også af den håndværksmæssige kunnen hos pottemagere og andre keramikere.

Jeg arbejder mest med unika ting i stentøj, men har i de senere år også arbejdet en del med raku-teknik, herunder nøgen raku.

Jeg anvender flere forskellige lertyper og næsten altid begitning, som er indfarvet med oxyder og stains. Jeg bruger til gengæld meget få glasurer – et par farvede og ellers få transparente matte og blanke glasurer, og så bruger jeg ofte ren aske som glasur. Jeg forgløder både raku og stentøj ved ca. 950 gr. og glasurbrænder stentøj ved ca. 1260-1280 gr.

De senere år har jeg haft en omfattende udstillingsvirksomhed i Danmark – på censurerede udstillinger, gallerier, udstillingssteder og hos kunstforeninger, og det er en stor fornøjelse at møde publikum der og få reaktioner på mine ting.

Se mere om mine arbejder, om udstillinger og om mig på  www.ibsenkeramik.dk