Nini Larsen Duncan

Nini Larsen Duncan er en stilheds-elskende københavner, som flyttede til Højer for 15 år siden. Hun faldt omgående til i Højer, ikke mindst fordi de mange andre kunstnere straks indlemmede hende i deres forening og sociale liv.

Nini Duncan er autodidakt maler. Bevæger sig gerne ud og ind af flere stilarter. Begyndte først at male da hun var omkring de fyrre. I en årrække underviste hun i moderne ikoner, sideløbende med malekarrieren. Siden blev malerierne meget figurative. Først var det blomsterne, som var de foretrukne motiver. Et af de store blomsterværker: Tiden Går, fra 2013, som er med her i Karolines hus, kom ind på Kunstnernes Sommerudstilling i Janus Bygningen i Tistrup. Hun har udstillet i Bruxelles, London, København og rundt omkring i Sønderjylland.

Senere blev dukkerne symboler for mennesket og dets ikke altid charmerende adfærd: Krig/vrede: to dukker med ryggen til hinanden foran det sønderbombede Berlin. Vreden er her begyndelsen til krig og udslettelse.  Mobning/gruppepress: en flok dukker som ser i alle andre retninger end til ofret, der tydeligvis har brug for hjælp. Manipulation/marionetfører tendenser: Kæmpedukken symboliserer overmagten, som holder de små dukker i snore og bestemmer deres adfærd.