Susan Madsen

Min sene fødsel som fotograf / concept kunstner/ kandidat fra Weissensee School of Art /Billedkunst / skulptur i en alder af 54 år i 2018, uden baggrund i kunst var én styrtfødsel, så at sige!

KUNSTNERISKE HENSIGT

Jeg arbejder intuitivt og lader oplevelse, erfaringer og emotionelle „tilstande“ „flyde“ i mine projekter. Det er strengt nødvendigt for mig at „befinde“ mig midt i disse „tilstande“ for muligt stor transport af emotionalitet. Min hensigt er, at oprette et VISUELT BILLEDSPROG med mine billeder. Jeg fotograferer ALT, som jeg synes er interessant eller uinteressant og kombinerer fotografier fra forskellige sekvenser til HISTORIER, UDTALELSER, ERFARINGER, OPLEVELSER.
Jeg lader også enkelte billeder tale for sig selv.

FOTOGRAFIK – SKULPTURELE EKSPERIMENTER / 3D – 2D – 3D / 2D – 3D

At oprette en grænseflade mellem 2D og 3D, at oprette et forhold mellem fotografi og det påtrykte materiale,  føles meget selvfølgeligt og næsten en nødvendighed for mig. Planlagt og i arbejde er objekter som først klassisk skulpturelt er udført i 3D, derefter fotograferes fra alle sider, og printes på materiale, som sten, træ, metal, glas… og derefter samles, til et nyt skulpturelt objekt, hvilket resulterer i en helt ny dimension af det samme. Generelt „leger jeg gerne med dimensioner. Genkendelse – fremmedgørelse – genkendelse.… Gentageligt uendeligt, som alt i universet.

Jeg har tit oplevet at materialet, som fotografier er trykt på, kan have en meget afgørende indflydelse på OPLEVELSEN af det færdige billede. Materialet overfører dets karakter på et fotografi og vice versa. Et „koldt“ foto bliver uudholdeligt koldt printet på metal. I enkelte tilfælde gemmer jeg udsagn i en billedsekvens i form af bitcodes. I et analogt værk, kan jeg finde på at gemme teksten Digital Image..igennem 2 forskellige billeder (1 og 0)…

SAMARBEJDE 

Fotografi /Objekt /Lyrik/MADSEN/ZANIER

Genrelt nægter jeg at afgive Artist Statements på mine værker. Da indflydelse fra min side, er uønsket på oplevelsen for betragteren af mine objekter eller billeder. I projekter for GRIMMWELT i Kassel, Tyskland har jeg ladet Richard Zaniers lyrik være Artist Statements på  mine værker.

Jeg blev udvalgt til en SINGLE PHOTO udstilling over tre uger i forbindelse med WORLD PRESS PHOTO 2019/TRANSIONS Rotterdam som selvfølgelig er meget federe end den der Container historie !
https://www.rotterdamphotofestival.com/exhibitions-program-2019)